Psykologisk Klinik v/ Ragnar Stefánsson

Parforhold

Der kan være mange grunde til at par søger behandling hos en psykolog.

Ofte er der tale om manglende kommunikation, gensidig træthed, manglende interesse, jalousi, utroskab, osv.

I visse tilfælde er der tale om, at begge parter har medtaget problemer/adfærdsmønstre fra sit tidligere forhold, eller opvækst, ind i forholdet. Ofte har problemerne tendens til at blive ved og at vokse, og alle de samtaler eller skænderier, man har, gør det tilsyneladende blot værre.

Formålet med parterapi er forskelligt. Det kan være tale om at løse den konflikt som parret har og finde frem til en bedre kommunikationsmåde. Formålet kan være at løse de problemer som hver især har med sig fra sin fortid – dette vil indebære at der tilbydes individuelle samtaler i en kort periode, og derefter fælles samtaler.

I enkelte tilfælde kan formålet være, at hjælpe parterne med til med at få aftalt en skilsmisse i fordragelighed, og hvilke regler og ordninger skal gælde med hensyn til børn osv.

 

 

 

 

 

 

 • Tilgivelse

  Tilgivelse er et klassisk emne i parforholdsterapi - at tilgive den anden - og ikke mindst at lære at tilgive sig selv.

Punkter

 • Gensidige beskyldninger

  Ofte kendetegnes parforholds- problemer af gensidige beskyldninger, hvor man er enige om, at det er partnerens skyld, hvordan man har det - dvs. der er tale om en vis form af ansvarsforskydning.

  Hvis det er tilfældet bliver man nød til at lære, at tage ansvar for sit eget velbefindende.

 • 10 GODE RÅD

  Sådan tackler du en konflikt i familien

  Man får ikke fred, selvom man bryder med et familiemedlem efter en konflikt. Derfor skal man fortsætte med at tale med hinanden, mener ekspert.